06.07.2017. OBAVIJEST 


Zbog nedostatka nVidia čipova za mining karte MSI P106 primorani smo OTKAZATI PRESALE AKCIJU do daljnjeg. Sve isporuke mining karti su obustavljene za evropsko tržište a tačan datum dolaska ćemo blagovremeno objaviti na našoj facebook i web stranici.
Izvinjavamo se na nastaloj neugodonosti! 


Vaša Didakta Kriptovaluta (cryptocurrency) je digitalna, virtualna valuta koja se zasniva na kriptografiji i koja se programira takozvanim blockchain sistemom. Od formalne definicije novca kriptovaluta odstupa time što za sada ne predstavlja sredstvo skladištenja vrijednosti. Iako i novac (tzv. fijat valute) gubi na vrednosti zbog inflacije, i dalje se smatra bezbjednijim načinom raspolaganja kapitalom od kriptovaluta, što se tiče same devalvacije vrednosti na tržištu. Kriptovalute su uglavnom spekulativnog karaktera i na tržištu su prihvaćene od pojedinih trgovaca kao sredstvo razmjene i računanja vrijednosti. Riječ „kripto“ dolazi od kriptografije ili šifrovanja, što predstavlja nauku koja se bavi metodama očuvanja tajnosti informacija. Kriptografija se koristi za verifikaciju transakcija i obezbjeđivanje komunikacije maskiranjem informacija i provjerom izvora samih informacija. Time se mogućnost malverzacije i eventualnog hakerskog upada u sistem smanjuje na minimum. Danas postoji nešto više od sedamsto kriptovaluta. Sve imaju svoj blockchain sistem i takozvanu fiksnu monetarnu ponudu. To znači tačno određeni broj coina — novčića koji predstavljaju mjernu jedinicu svake kriptovalute i koji će na kraju procesa proizvodnje biti pušteni u promet. Još jedan element bitan kod kriptovaluta jeste njihova „težina izrade“ (difficulty increase). Što više proces proizvodnje odmiče, to je računarima i procesorima teže da „izrudare“ nove coine, jer su i sami matematički algoritmi zahtjevniji i potrebno je više vremena da se dođe do konačnog rješenja.


Ono što će vam biti zanimljivo su upravo velike oscilacije kriptovalute jer neke od njih ste mogu kupiti za 10-20 centi po coinu, a danas taj isti coin može vrijediti 50+ dolara. Jednostavnom računicom možetem izračnati da ako ste kupili 1000 coinova po 20 centi, potrošili ste 200 dolara.


Ako im je vrijednost 50 dolara, to znači da si zaradio preko 50.000 dolara! Zanimljivo zar ne? 


Primjer jedne takve kriptovalute je Ethereum koji u trenutku pisanja ovog teksta vrijedi 228 dolara, a u osmom mjesecu prošle godine ste ga mogli kupiti za 50-ak centi, čak i manje od toga. Znači, vrijednost Etheruma je narasla otprilike 450 puta.


Prilika za one koji traže mogućnost dodatne zarade u svom domu i svjesni nedostatka kartica za rudarenje na tržištu i porastu cijena za vas smo u PRESALE periodu obezbjedili vrhunsku cijenu MINERA 


MSI NVIDIA P106-100 - Pravi između 24MH/s i 25MH/s  uz MAX potrošnju od TDP 120W

GP106 GRAPHICS PROCESSOR 

1280 CORES 

80 TMUS 

48 ROPS

6144 MB MEMORY SIZE

GDDR5 MEMORY TYPE

192 bit BUS WIDTH


Iskoristite ovu jedinstvenu ponudu u PRESALE periodu od 28.06.2017 do 20.07.2017. i obezbjedite na vrijeme vaše "RUDARE"  po akcijskoj PRESALE cijeni od 527 KM


Redovna MPC cijena minera je 559 KM 


Isporuke Minera MSI NVIDIA P106-100 očekujte na vašoj adresi već od 20.07.2017. 


Vaše cijenjene narudžbe pošaljite na email: [email protected] ili na broj telefona 033 658 746 


Vaša Didakta 


>> SAMO NAJBOLJE